Kereviz Pate

Author: LUGAS // Category:
Lezzet Dergisi Şubat 2010 sayısından uyarlanmıştır.

Malzemeler:

2 adet kereviz
6 çorba kaşığı mısır unu
Tuz
1 çorba kaşığı nane
Biraz kişniş
1 çay bardağı kaşar rendesi (ben ekledim, iyiki de eklemişim)
Sıvı yağ (yağlı kağıdı yağlamak için)

Hazırlanışı:

Kerevizleri ezilecek kıvama gelecek kadar haşlıyoruz. Derin bir kapta haşlanmış kerevizleri ezip, üzerine mısır unu, baharatlar ve kaşar rendesini ekliyoruz. Yağlı kağıt (yağlı kağıdı 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlıyoruz) serilmiş tepsiye avuç içi büyüklüğünde köfteler oluşturup diziyoruz. 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. (Et yemeklerinin yanına çok uygun bir tarif. Pate fıında piştiği için biraz kuru oluyor. Üzerine yoğurlu bir sos güzel gider. Ben böyle bir sosla tükettim pateleri.)

0 Responses to "Kereviz Pate"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...