KAKAOLU KREMALI TOPKEK

Author: LUGAS // Category:


Malzemeler: (Yaklaşık 15 adet için)

125 gr kek un
25 gr kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/3 çaykaşığı karbonat
1 çimdik tuz
40 gr toz şeker
30 gr esmer şeker
1 yumurta
1 paket Dr Oetker Cremole
75 gr eritilmiş tereyağ (margarin de kullanabilirsiniz)
Yarım bardak buttermilk (hazırlanışını daha önce pankekte vermiştim. 1 bardak süte 1 yemek kaşığı sirke koyup yarım saat oda sıcaklığında bekletiyoruz.)

Kuru malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Sıvıları da ayrı bir kapta iyice çırpın. (5 dakika kadar) Sıvıların içine kuruları bir spatula yardımıyla karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Çok karıştırmamaya dikkat edin. Sadece malzemeler birbirine karışacak kadar karıştırın. Muffin kalıplarına kek kağıtlarını yerleştirin ve fırını 190 derece ayarlayıp, ısıtın. Kapların 3/4 ünü doldurun ve 20 dakika pişirin. (Kürdan testiyle pişip pişmediklerini kontrol edin.) Kekleri kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Bu sırada Cremoleyi üzerindeki tarife göre pişirin. Keklerin ortalarını bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun. Ilıyan cremoleden bir kaşık bu oyuğa doldurun. 2-3 saat kadar soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekerlemelerle süsleyin.
Afiyet olsun.

0 Responses to "KAKAOLU KREMALI TOPKEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...