Bu tarifi de geçen gün programda verdi Ebru Şallı, çocuklar için vitamin deposu bir tarif diyerek, gerçekten de öyle ve Sezanur öyle severek yedi ki :) hele üzerine sarımsaklı yoğrutla...mmmm...
Malz.
- 3 yufka
- 2 kabak
- 1 patates
- 2 havuç
- 2 kaşık tereyağı
- tuz, karabiber ve su
- üzeri için 1 yumurta sarısı, susam ve çörekotu
- Mazlemeleri rendeleyip(kabağın suyunu sıkın) yağla birlikte tencereye alıyoruz,baharatları ekleyip kavuruyoruz.
- Soğuyunca yufkamızı açıp bir kenarına harçtan koyup sarıyoruz ve orta boy borcama gül şeklinde sarıp koyuyoruz, kenarını yapıştırmak için su kullanın.
- Kalan iki yufkaya da aynı işemi uygulayıp etrafını sarıyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörekotunu serpiyoruz.
Afiyet olsun ;)
Sevgiyle kalın...
0 Responses to "Kabaklı, Havuçlu, Patatesli Sarma Börek"
Yorum Gönder