İSLİM KEBABI

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler: (8 adet islim kebabı için)
4 adet patlıcan (ince ve uzun olacak)
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
4 tane kiraz domates
Ayçiçek yağı

Köftesi için:
250gr. köftelik kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 domates

Patlıcanların kabuklarını sadece iki yüzünün ortasından, boydan boya soyun ve her birini uzunlamasına dört dilim halinde kesin. Tuzlu suda acılarının çıkması için bekletin. Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın. Ayçiçek yağında kızartın. (Yağsız teflon tavada veya fırının ızgarasında da patlıcanları pişirebilirsiniz.) Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlu üzerine alın. Kıymayı rendelediğiniz soğan, ufaladığınız ekmek içi ve diğer malzeme ile karıştırarak yoğurun. 8 adet yuvarlak ve ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri ister yağsız teflon tavada önlü arkalı kızartın ister 200 derece fırında pişirin. Bir tabak ya da kasede 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. (artı şeklinde) Ortalarına bir köfte koyup bohça gibi kapatın. Bir kürdan ile bohçayı tutturun. Kürdanların üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz biberleri ve domatesleri dizin. Patlıcan bohçalarını fırın tepsisine dizin. Salçayı suda eritip rendelediğiniz domatesi karıştırıp tepsiye dökün. 180 derece fırında 25-30dk. kadar pişirin.

0 Responses to "İSLİM KEBABI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...