Irmik Köftesi
Author: LUGAS // Category:MALZEMELER
125 gr margarin
1/2 kg irmik
2 su bardağı su
yağ
tuz
iç malzemesi :
250 gr kıyma
1 adet soğan
maydonoz
kimyon
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
İrmiği bir kaba boşaltın, içine eritilmiş margarin, tuz ve bir su bardağı su katıp, kanştırın ve dinlenmesi icin üzerini örtüp.Kıymayı, rendelenmis soğanla yağda az kavrun.Icine tuz, ve baharatları koyup, karıştırın. Dinlendirdiğiniz irmik hamurunu bir bardak su takviyesi ile tekrar yoğurun. Hamur haline getirdiğiniz irmikten küçük parçalar alıp elinizin icinde avuç ve içine soğutulmuş kıymadan koyup köfte gibi hazırlayın. Tavada, kızgın yağda altı üstü pembeleşinceye dek kızartıktan sonra servis yapabilirsiniz.
0 Responses to "Irmik Köftesi"
Yorum Gönder