HAVUCLU KEK

Author: LUGAS // Category:

Arkadaslar bu aralar blogumla ilgilenemiyorum,sizleride eskisi gibi ziyaret edemiyorum malesef. Gönülcüm sayfasinda acikladigi gibi bebek bekliyoru:) bu yüzden bu aralar kendimi iyi hissetmiyorum,pc yi bile acmiyorum,kusura bakmayin. Yorumlariniz ve de tebrikleriniz icin cok tesekürler ,ilac gibi geldi,yüreklerinize saglik:)

MALZEMELER


  • 250 gr. margarin (yumsak)
  • 375 gr. seker
  • 3 yumurta
  • 500 gr. havuc(rendelenmis)
  • 1 cay kasigi vanilya
  • 625 gr. un
  • 2 cay kasigi kabartma tozu
  • 2 cay kasigi tarcin
  • 3/4 cay kasigi tuz
  • 125 gr. findik (ufatilmis)
  • 250 g süt
  • cikolata kurvetür
  • sekerden havuc figürleri

HAZIRLANISI

Margarinle sekeri miskerle iyice cirpilir.Yumurta,havuclar ve vanilya sirayla karisima eklenir.Ayri bir kapta un ,kabartma tozu,tarcin ve tuz karistirilir.Elenerek biraz undan biraz sütten yavas yavas yag karisimina eklenir. Hepsi iyice karistiktan sonra findiklar eklenir tekrar karisir. Hamuru yaglanmis pasta kalibina konur ve firinda yaklasik 180 °C ,40 dak. pisirilir. Pastanin pismesi pasta kalibina görede degisebilir,bu yüzden kürdanla kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ben minik kalbli pasta kaliblarini tercih ettim. Pastalari kalibindan cikardiktan sonra sogumaya birakin.Diyer taraftada cikolatayi eritip pastalarin üzerine esit miktarda sürün. Üzerine süs olarak havuc figürlü seker le süsleye bilirsiniz.Soguduktan sonra servis yapilir.Afiyet olsun.

0 Responses to "HAVUCLU KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...