Spesiyal Tatlı

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:

1 litre + 1 su bardağı süt
2 tepeleme çorba kaşığı un
2 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
7 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı margarin
200 gr labne peyniri
2 paket Ülker İkram kakaolu bisküvi
1 çay bardağı fındık kırığı

Hazırlanışı:

Tencereye şeker, un ve buğday nişastasını koyup sütü ekliyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca margarini ekliyoruz. Kıvamlanan kremayı ocaktan alıp 10 dk soğutuyoruz. Labne peynirini ekliyoruz. Blendırdan geçirip su ile ıslatılmış tepsiye kremanın yarısını döküyoruz. Blendırdan geçirdiğimiz kakaolu bisküvileri kremanın üzerine yayıyoruz. Kremanın geri kalanını borcama döküyororuz. En üste fındık kırıklarını serpiyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Tarif Gülnur Tok’a aittir. Öpüyorum seni şeker...Ellerine sağlık.

0 Responses to "Spesiyal Tatlı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...