Gül Tatlısı

Author: LUGAS // Category:

Ta taaa, işte karşınızda ilk şerbetli tatlım. "Şerbetli tatlı yapmak zordur" diye düşünmüştüm. Ama uyguladığım tarif ile hiç zor olmadığını anladım. Korkularımı atıyorum artık. "Yapamam" demek değil. "Deneyeyim bari " demek lazımmış :) Tadı da çok hafif oldu. Bundan sonra yaparım bu gülleri hep :)
Ama çok yememem lazım, herbiri kalori bombası...

Malzemeler:

125 gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya (Yarım şişe Dr. Oetker Vanilya Aroması kullandım.)
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı elma sirkesi
3.5-4 su bardağı un

* İsteğe bağlı, kırmızı, yeşil gıda boyası

İçi için:

1 su bardağı fındık içi (dövülmüş)

Şerbeti:

3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:


Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri derin bir kapta elimizle güzel karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu karıştırıp sıvı malzemeye katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan parçalar koparıp merdane ile açıyoruz. Su bardağı ağzıyla kestiğimiz hamurun dört kenarına bıçakla çizgi çekip ortasına fındık koyuyoruz. Gül şekli veriyoruz. 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Şerbeti kısık ateşte 20 dk kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine döküp 3-4 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.

0 Responses to "Gül Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...