FRANKFURT CELENK PASTASI / FRANKFURTER KRANZ

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • 125 gr. yag
  • 150 gr. seker
  • 4 yumurta
  • yarim cay kasigi tuz
  • yarim limon suyu
  • 100 gr. nisasta
  • 120 gr. un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Krema icin:
  • 1 paket pudding ,vanilya
  • 1/2 l. süt
  • 100 gr. seker
  • 250 gr. yag
  • 2 yemek kasigi kiraz suyu
  • Süs icin:
  • 200 gr. badem ,ufatilmis
  • kiraz

HAZIRLANISI

Yag,yumurta,seker,tuz ve limon suyu mikserle seker tamamen eriyene kadar karistirilir.Nisasta,un ve kabartma tozu karistirip,yag karisiminin icine katilir ve devam karisir. Yaglanmis pasta kalibinin (celenk seklinde olan) icine pasta hamuru dökülür ve üzeri düzlestirilir ve 180°C de isitilmis firinda yaklasik 50 dak. pisirilir. Psitikten sonra kesilmesi icin sogutulur. Pasta 3 kata bölünür ve böylece 4 parca olusur. Süt,seker ve pudding tozu tarife göre pudding yapilir ve sogutulur. Yag mikserle cirpilir yavas yavas kasikla pudding karistirilir, en son kiraz suyu konur ve karistirilir. Kremanin 2/3 celenkin tüm katlari icin kullanilir,geriye kalanla da pastanin dis tarafi kaplanir. Isteyen ufatilmis hazir satilan badem kullanir(ben hazir aldim) isteyen evde hazirlar. Pastanin hertarafina bademler serpilir. En üst kata arta kalan cremayla süslenir ve süslerin üzerine kirazlar yerlestirilir. Buzdolapta 2 saat dinlendikten sonra servis yapilir.Afiyet olsun.

0 Responses to "FRANKFURT CELENK PASTASI / FRANKFURTER KRANZ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...