ÇATAL TARİFİ
Author: LUGAS // Category:Gördüğünüz çatal tarifini deneme yapmak için yaptım.Aslında tarif defterim de her zaman yaptığım, genelde hepimizin bildiği çatal tarifim vardı ama ,ben dışarda simitçi tezgahlarında satılan çatalı istediğim için bu tarifi denedim. Ama alakası bile olmadı .Sadece nefisti .Kandil günü yapmıştım.Çayın yanında kıtır kıtır afiyetle yenildi.Tadı kandil simidi paketlerinde bulunan tuzlu halkayı andırıyordu.Hatta aynısıydı:)Eğer o tuzlu halkaları seviyorsanız tıpatıp tarifi buyrun.Sizde sokak simitçi arabalarında ki çatalı yapabiliyorsanız , bana yorumla tarifi yazarsanız çok sevinirim:)
Malzemeler
125 gr erimiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket susamlı mahlepli kabartma tozu
Yeterince un
Üzerine:
Çörek otu
yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket susamlı mahlepli kabartma tozu
Yeterince un
Üzerine:
Çörek otu
yumurta sarısı
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştıralım ve hamurumuzu yoğurup, hazırlayalım.Uzun çubuklar hazırlayıp S harfi yapıp, çatal şekli verelim .Fırın tepsisine dizelim.Üzerine hafif sulandırılmış yumurta sarımızı sürelim, çatalla üzerini çizelim , çörek otu ,susam yada haşhaş serpiştirelim. Fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
0 Responses to "ÇATAL TARİFİ"
Yorum Gönder