Besamel soslu makarna

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • Cubuk makarna (irilerinden/makaroni)
  • Kiyma
  • sogan
  • salca
  • yesil biber
  • tuz
  • pul biber
  • reyhan
  • sarimsak
  • sucuk
  • kasar peyniri (rendelenmis)
  • Besamel sos:
  • 2 su bardagi süt
  • 1/2 su bardagi un
  • 2 yemek kasigi yag
  • kara biber
  • sarimsak tozu
  • kirmizi biber veya pul biber

HAZRILANISI

Makarnalar tuzlu suda haslanirken,kiyma tavada pisirilir,sivi yag eklenir sonra sogan ve yesil biber.Ardindan salca ve baharatlar eklendikten sonra az su konarak pisirilir yaklasik 10 dak..Makarnalar olduktan sonra süzülür ve kiymali sosla karistirilip tepsiye serilir.Diyer yandan besamel sosu hazirlamak icin yag tavaya konur,eridikten sonra un eklenir ve pembelesinceye kadar pisirilir.Süt un karisimin icine azar azar karistirarak eklenir sonra baharatlar konur,muhallebi kivamina gelince ocaktan alinir.Besamel sosu tepsideki makarnanin her tarafina dagilacak sekilde dökülür ve kasar peyniri serpilir.En üste sucuk konur ve isinmis firinda 190°C de üzeri kizarincaya kadar piser.Pistikten sonra sicak servis yapilabilir.Afiyet olsun

0 Responses to "Besamel soslu makarna"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...