BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA & HAYIRLI RAMAZANLAR

Author: LUGAS // Category:


Herkesin Ramazanı şerifi mübarek olsun.Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin inşallah.Ramazan sofralarında pilav yerine değişik bi şeyler arıyorsanız fırında makarnayı size önerebilirim.Çocukluğumun vazgeçilmez lezzetidir.Şimdi ise oğlumun.Hem börek hem makarna görevi olduğu için çok seviliyor ,2 si bir arada:)
MALZEMELER
1 paket çubuk yada fırın makarna,
1 lt süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1/2 paket margarin
250 gr kaşar peyniri
YAPILIŞI
Makarnayı bir tencerede bol suda haşlayın.Haşlama suyuna bir tablet et bulyon atın.(isteğe bağlı )Makarna haşlanırken bir yandan da beşamel sosu hazırlayın. Makarna haşlanınca süzün ve beşamel sosun yarısını makarnaya ekleyin, içine biraz kaşar peyniri koyun ve iyice karıştırın. Fırın tepsisinin dibini ve kenarlarını bir miktar margarin ile yağlayın. Beşamel soslu makarnayı tepsiye yayın. Kalan beşamel sosun içerisine bir yumurtayı ekleyin ve yumurtanın pişip parça parça olmaması için iyice karıştırın. Bu beşamel sosu da tepsinin üstüne iyice yayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin. Önceden kızdırılmış fırında, makarnanın üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. (175-180 derece iyi denk geliyor)
Beşamel sosun yapımı :Bir tencerede, yarım paket margarini eritin. 2 yemek kaşığı unu atın ve karıştıra karıştıra kavurun. Un iyice kavrulup pembeleşince, içine çok yavaş ve devamlı karıştırarak 1 litre sütü ilave edin. Süt kesinlikle sıcak olmamalı ve devamlı karıştırılmalı.Beşamel sosunuz, pürüzsüz olmalıdır. Bunun için sütü yavaş yavaş ve karıştırıp yedire yedire eklemelisiniz. Sütü ekledikten sonra devamlı karıştıra karıştıra beşamel sosu kaynatın. Bir miktar koyulaşınca (çok koyu olmasına gerek yok), makarnamız için gerekli beşamel sosu elde etmişiz demektir.
Börek gibi dilimleyip pişen makarnamızı afiyetle yiyebilirsiniz.

0 Responses to "BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA & HAYIRLI RAMAZANLAR"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...