Balparmak Tatlısı

Author: LUGAS // Category:

HerkeSe güzel ve sağlık dolu bir hafta diliyorum ve tatlı krizimin kırmızı alarm verdiği bir anda mutfağa uçarcasına girip, Sezanur' un "anne boyama yapalımmm, çok güzess boyamaaa!!" çağrılarını es geçerek ve Hakan' ın eve gelmesine yarım saat kala yaptığım balparmak tatlımı iftiharla sunuyorum :)
Tarifim kayınvalidemin kızkardeşi, sevgili ortağım Sabahat'cığıma aittir yani Adana' dan...

Malzemeler
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
  • yarım su bar. toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (ele yapışmayan bir hamur olacak)
*Hamuru bulamak için; 4 yemek kaşığı irmik

Şerbeti
  • 4 su bar. su
  • 3,5 su bar. şeker
  • yarım limon
Yapılışı
  1. Öncelikle şerbetimizin malzemelerini ocağa alıyoruz ve kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz
  2. Kıvamı gelince soğuması için kenara alıyoruz(kaşığımızı şerbete daldırıp,elimizle kaşığı tutuyoruz, eğer elimize yapışıp hafif uzuyorsa tamamdır ;))
  3. Hamur için tüm malzemeyi karıştırma kabına alıyoruz ve unu yavaş yavaş ekliyoruz
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edince cevizden küçük parçalar koparıp, resimdeki gibi (parmak gibi) şekil veriyoruz ve irmiğe bulayarak tepsimize 3'er cm aralıkla diziyoruz (aralıklar önemli çünkü kabarınca birbirine yapışıyor)
  5. 180C önceden ısıttığımız fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz
  6. Fırından çıktıktan 10 dk sonra şerbetle buluşturuyoruz
Afiyet olsun...

0 Responses to "Balparmak Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...