Balkabaklı Cheesecake

Author: LUGAS // Category:

Balkabaklarını nasıl tüketsem diye yapmadığım tarif kalmadı :) En sonunucusu ve en lezizi...Karşınızda balkabaklı cheesecake. Tarif arayışım uzun sürdü, ama en çok aklıma yatan bu tarifti. Az yumurta kullanımı cezbetti beni. Ama yine tarife sadık kalamadım :( Labne peynirim 400 gr dı çünki. Ama yine de sonuç harikaydı.
Tadını tarif bile edemiyorum. Misafirlerime yapmıştım güya, ama yarısını yemişiz :(
Az kalsın kuzenlerim tatlısız kalacaktı.

Malzemeler:

Taban için;
1 pkt eti burçak bisküvi
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker

-Bisküvileri, yağı ve şeker blendera koyuyoruz. İnce bir doku elde edene kadar ezilmesine izin veriyoruz. Kelepçeli kek kalıbının zemini bu malzeme ile kaplıyoruz.

Üzeri için;

400 gr labne peynir
1 kutu krema (200 mlt)(orjinal tarif 2/3 cup)
2 adet yumurta
360 gr bal kabağı püresi (Orjinal tarif 430 gr)
1.5 çorba kaşığı mısır nişastası (orjinal tarif 2 çk)
1 su bardağından bir parmak az toz şeker (orjinal tarifte 1+1/4 cup)
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Bal kabaklarını haşlayıp şekerle birlikte robottan geçiriyoruz. Derin bir kapta labne paynir, balkabağı püresi, krema, nişasta ve tarşını güzelce karıştırıyoruz. El blenderıyla pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz (5 dk kadar). Çok akışkan bir malzeme oluyor. İlk kez cheesecake yapıyorsanız bu sizi endişelendirebilir. Endişelenmeyin pişince kremsi bir katılık oluşuyor. Bisküvili karışımla oluşturduğumuz zemine bu akışkan malzemeyi döküyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.


0 Responses to "Balkabaklı Cheesecake"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...