Aşure Tarifi

Author: LUGAS // Category:

Neler Gerekli
Buğday (aşurelik) 3 su bardağı
Pirinç
1/2 su bardağı
Fasulye 1/2 su bardağı
Nohut
1/2 su bardağı
Üzüm (çekirdeksiz) 1/4 su bardağı
İncir
5-6 tane
Portakal kabuğu 2-3 dilim
Gül suyu
1 kahve fincanı
Vanilya 1 paket
Fındık
2-3 avuç
Hindistan cevizi (rendesi) 2 çorba kaşığı
Şeker
5-6 su bardağı
Tarçın

Nasıl Yapılır
1. Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ıslatılır.

2. Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.

3. İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır.

4. Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.

5. Ateşten alınmadan 5-10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.

6. Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, hindistan cevizi ile süslenir.

Not: Aşureye, kaselere koymadan önce, haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir. Kısa Bilgi : Nuhun gemisinde, erzak azalınca Aşure yapıldığı rivayet edilir.

0 Responses to "Aşure Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...