Allah Ne Verdiyse Keki

Author: LUGAS // Category:



Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba..Oldukca yoğun geçen bir hatfanın ardından elimde kalanlar...yorgunluklar..ayrılıklar...hüzün...mutluluk...karmakarışık yani ama tamda hayatın ortasındayım:) çok şükür sağlığımız yerinde ve dünya güzeli kızım Sezanur çok iyi (herşeyden önemlisi bu..)
Dün annem bendeydi ve anneme bu keki yaptım,hoş annem malum kış geldiği için yine kendini tam gaz örgü işlerine verdiğinden kekini nasıl yedi bende anlamadım ama çok beğendi ;:)


Sizinde bildiğiniz gibi, uzun süredir Oktay Usta'dan tarifler yapıyorum ama kitabımın unlu sayfaları arasından bu keki nasıl oldu da bu kadar geç keşfettim diye 2 gündür hayıflanıyorum... ve inanın uzunca zamandır yediğim en lezzetli kekti...limonun verdiği o hoş kokuyumu söylesem,ağızda dağılan damla çikolatalardan bahsetmek bile istemiyorum hele de fındıklar...aman Yarabbi...

tarifimi kitaptan aynen aktarıyorum...


Malzemeler:

-3 adet yumurta

-1 su bardagi toz seker

-1 su bardagi siviyag

-1 su bardagi süt

-1paket kabartma tozu

-alabildigi kadar un


ic Harci icin :

-2 yemek kasigi ceviz

-2 yemek kasigi findik

-2 yemek kasigi kuru üzüm

-4 tane kuru kayisi

-1 tatli kasigi tarcin

-2 yemek kasigi damla cikolata

-1 adet limon kabugu rendesi


Hazirlanisi:

- Karistirma kabinin icine yumurtayi kiriyoruz.

-Üzerine toz sekeri ilave edip mikser ile karistirarak köpürtüyoruz.

-Üzerine siviyagi sütü koyup tahta kasikla karistiyoruz.

-Unu(eledim), kabartma tozunu, dogranmis kayisiyi tarcini, findigi, üzümü, damla cikolatayi, limon kabugu rendesini bütün malzemeyi koyup karistiriyoruz.

-Yaglanmis ve unlanmis keke kalibina harcimizi döküyoruz.

-Üzerine iri kirilmis cevizi döküyoruz.

- Önceden isitilmis 170 derecelik firinda 30-40 dakika pisiriyoruz.

-Firindan cikinca ilikken dilimleyerek servis yapiyoruz.


.....Afiyet olsun...

0 Responses to "Allah Ne Verdiyse Keki"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...