ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:
Yarım kilo bakla
2 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 orta boy limon
Tuz
3 küp şeker
Karabiber
Dereotu (üstü için)
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Baklaları bıçak değdirmeden ayıklayıp uzunluklarına göre ikiye ya da üçe bölün. Yıkadıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ve sarmısakları, tuzu,2 küp şekeri ve 1 limonun suyunu içine atıp elinizle baklaları ezmeden iyice karıştırın. Yağı tencereye alıp kızdırdıktan sonra bu karışımı ekleyin. (Limonun suyuda dahil) Küçük bir kasede salçayı suda eritip yemeğe dökün. 2 bardak su ekleyip orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kısık ateşe alıp 20-25 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız dereotu ile soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.

0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI BAKLA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...