

Ici Icin
200 gr. kiyma
Maydanoz
Sogan
Kirmizibiber
Karabiber
Biber salcasi
Domates salcasi
Domates
Yesil Biber
Tuz
Tuz
Sivi yag
Su
Hamuru Icin
2 su bardagi ilik su
1 yemek kasigi toz maya
Tuz
Aldigi kadar un
Uzeri Icin
Yumurta
Tereyagi

YAPILISI
Hamuru hazirlamak icin once suyu, mayayi ve tuzu karistirin. Maya eriyince yavas yavas unu ekleyerek, iyice yogurun. Ne cok sert ne cok yumusak bir hamur olacak. Hamuru dinlenmeye birakin ve ic malzemeleri hazirlayin. Ic malzemesi icin ayirdiginiz malzemelerin hepsini rondodan gecirin. Son olarak tum kiyilmis malzemelerle birlikte kiymayida karistirip, bir kere daha rondodan gecirip, tuzunu, yagini, suyunu ve baharatlarini ekleyin, iyice karistirin. Dinlenen hamurlardan kucuk bezeler hazirlayip, merdane ile pide seklinde acin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine koyup, icine harctan ince bir tabaka surun ve onceden en yuksek derecede isittiginiz firinda pisirin. Pideler pismeye yakin, eger yumurtali istiyorsaniz, bir yumurtayi iyice cirpin ve pidenin uzerine gezdirin, tekrar firina verin. Bir iki dakika pisirdikten sonra firindan cikartip, her yerine kucuk tereyagi parcalari surun. Pideleri kurumamalari icin bir beze sarin ve ayranla birlikte servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "YUMURTALI ve KIYMALI EV PIDESI"
Yorum Gönder