Cevizli Fındıklı Baklava

Author: LUGAS // Category:


İşte Tarifi;

MALZEMELER

1 kg. 55 yaprakyufka
500 gr. Tereyağı
200 gr. Çekilmiş ceviz içi
200 gr.Çekilmiş Fındık içi
Çok az tozşeker

ŞERBETİ İÇİN
4 Su Bardağı Su
4 Su Bardağı Şeker
4-5 damla Limon Suyu

HAZIRLANIŞI
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkaları her 3 yaprakta bir yağlayarak 20 adedini serin
Ceviz,fındık ve şekeri bir kapta karıştırın.İç malzemenin yarısını serpin.
Yine 3 yaprakta bir yağlayarak 20 adet yufkayı aynı şekilde üzerine serin.
Kalan iç malzemeyi serptikten sonra kalan yufkaları da 3 yaprakta bir yağlayın.Son 3 yufkada Teker Teker her yaprakta bir yağlayarak son katına gelin.
İsteğe göre dilimledikten sonra kalan yağı sıcak olarak üzerine dökün.
180 -200 c'de ön ısıtma yapılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız baklavayı 5 dk beklettikten sonra ılık olan şurubu üzerine dökün.
Bir müddet dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

0 Responses to "Cevizli Fındıklı Baklava"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...