Ye# 26 Mezelerin Anası: Ev Yapımı Peynir

Author: LUGAS // Category:


Ben peyniri mezelerin anası olarak tanımlıyorum. Yani bilhassa kendim evde peynir yaptım diye demiyorum ama peynir, meze olma özelliğini sofrada tek başına sağlayabilen nadire bir lezzettir. :)) Bu ayın YE# etkinlik ev sahibesi Cafe Gusto'dan Serpil de sayfasında daha birbirinden güzel mezeler ve aperatifler sunmaya hazırlanıyor. Ona şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Ben de karınca kararınca peynir topumla etkinliğe katılmak istedim. :) Evde yoğurt ve ekmek denemelerinden sonra birde peynir yapalım istedim. Tutar mı tutmaz mı derken güzel bir "Lor Peyniri" hazırladım. İlk denemem gayet başarılıydı, tarifi Hanımlar.com'dan aldım. Size de tavsiye ediyorum, özellikle yurtdışında yaşayıp, lor peyniri bulamayan arkadaşlar bu tarifi kaçırmasın. Ana malzemeyi uğraştım yaptım huzurlarınıza sunuyorum, artık bir kalıp peyniri sade kahvaltılık mı yaparsınız, hem peynirini hemde peynir suyunu kullanıp börek poğaça mı yaparsınız size kalmış, afiyetle! :)

Herkese iyi haftasonları ve
Hayırlı Ramazanlar dilerim!

Not: Tarife buradan ulaşabilirsiniz fakat bende en kısa zamanda sayfama bu güzel tarifi ekleyeceğim. Eklemek istediğim bir başka tarifte Frambuazlı Çikolatalı Browni Pasta! Tarif yazma ve blog ziyaretlerimde aksamalar olduğunun farkındayım, şimdiden özür dilerim.

0 Responses to "Ye# 26 Mezelerin Anası: Ev Yapımı Peynir"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...