Yarikbiber ve meyve soslu pirinçli muhallebi topu: Pirinç

Author: LUGAS // Category:
ayseyaman
Yarıkbiber: Sebze severlere göre
Malzemeler:

* Yarım bardak pilavlık pirinç
* 2 büyük biber
* 1 kuru soğan
* 1 küçük paket mantar
* Karabiber, kırmızı toz biber, tuz
* Zeytinyağı
* Domates (üzeri için)
Hazırlanışı:
* Soğan ve mantarları zeytinyağında, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun. Başka bir kapta pirinçleri çok az kaynatın, daha sonra makarna gibi süzürek kavrulan mantarın içine ekleyin. Baharatlayıp harçı hazırlayın.
Ortadan ikiye bölünmüş biberlerin içini bu harçla doldurun. Domatesle üzerini süsleyebilirsiniz. Biberler yumuşayıncaya kadar 180 derecede yaklaşık 1-1,5 saat fırında pişiriniz.

Meyve soslu Pirinçli muhallebi topu:
Türk mutfağımızın sütlacı burda olmuş, pirinçli muhallebi.Uzun bir de isim verdim. Orjinal tarifte yazan ne olduğunu bilmediğim baharat yerine ben tarçın ilave ettim. Böylece tadı daha çok sütlaça benzedi.



Malzemeler:
* Yarım su bardağı pirinç
* 4 su bardağı süt
* Yarım su bardağı + 2 dolu yemek kaşığı şeker
* 1 silme çay kaşığı tuz
* 1 yumurta sarısı
* 3 dolu yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı vanilya
* Çeyrek su bardağu kuru üzüm
* 1 küçük paket ahududu
* Arzuya göre tarçın
Hazırlanışı:
1.
Öncelikle 3 su bardağı süt kaynatılır. Kısık ateşte pirinçler, çeyrek su bardağı şeker, vanilya ve tuz eklenir.Yaklaşık 50 uzun dakika pirinçler haşlanır.
2. Krema için: Yumurta sarısı, önce yarım bardak süt, un ve geriye kalan çeyrek su bardağı şeker de eklenerek karıştırılır.Daha sonrada diğer yarım bardak süt eklenir. Kısık ateşte, sürekli karıştırılarak pişirilir.
Pirinçler pişince içine kuru üzümler ve tarçın eklenir. Krema da pirinçli muhallebi üzerine yavaş yavaş dökülerek karıştırılır. Fazla karıştırmayınız.
Temiz bir kapta yaklaşık 1,5-2 saat buzdolabında bekletiniz. Üzerinde kaymak olmaması için streçle örtünüz. Streç muhallebiye yapışmalıdır.
3. Sos: Meyve sosu için ahududuları, 2 dolu yemek kaşığı şekerle püre haline getiriniz. Çilekde kullanabilirsiniz. Ya da sevdiğiniz başka bir meyve püresi de olabilir.
Afiyetle

0 Responses to "Yarikbiber ve meyve soslu pirinçli muhallebi topu: Pirinç"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...