YALANCI KEŞKÜL

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler :
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı şeker
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Yapılışı :

  1. Sütten bir çay bardağını ayırıp, kalan sütü ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Büyük bir kasenin içerisine, 1 çay bardağı ayrılan sütü, yumurta sarısını, nişastayı ve hindistan cevizini karıştırın. Tenceredeki kaynamakta olan sütten bir kepçe koyup karıştırmaya devam edin. Karışımı tencereye karıştırarak ilave edin. Vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kaselere paylaştırıp, oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz, hindistan cevizi ve tarçın serpiştirerek servis yapın.
  3. Afiyet bal şeker olsun.

0 Responses to "YALANCI KEŞKÜL"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...