Vişneli Rulo Pasta...

Author: LUGAS // Category:

Bunun için:
1 yumurta akı,
250 gr. pudra şekeri
3-4 damla limon suyu yeterli.

Tüm bu malzemeyi mikserde çırptıktan sonra kapaklı bir kaba koyun. Bu şekilde neredeyse 2-3 gün saklanabiliyor oda ısısında kurumadan. Sonra dilediğiniz miktarını ayırıp gıda boyası ile renklendirip kullanabilirsiniz.

Yapmak istediğimiz şekilleri beyaz bir kağıda ya da yağlı kağıdın arkasına çizelim, kağıdın üzerine yağlı kağıt koyup dört bir yanından bantla sabitleyelim ya da yağlı kağıdı ters çevirip bantlayalım. Royal icingi hazırladığımız sıkma kağıdına koyup ucunu makasa çok az keselim. Çizdiğimiz figürlerin üzerinden dikkatlice geçelim ve 10-15 dakika kurumaya bırakalım.


Daha sonra istediğimiz renkte hazırladığımız icing'i başka bir sıkma kağıdına koyup dikkatlice içlerini dolduralım. Ben hazırladığım şekilleri olduğu yerde bir gece kurumaya bıraktım. Ertesi gün kağıttan dikkatlice ayırıp bir kaba koydum.



Pastamızın pandispanyasını hazırlamadan önce kremamızı hazırlamamız gerekiyor. Bunun için:
Bir paket vanilyalı puding
1 paket krem şanti
3 su bardağı süt
İçi için:
Dondurulmuş vişne (istediğiniz bir meyveyi koyabilirsiniz muz da çok yakışıyor)
Pudingi bir tencerede süt ile karıştırın, koyulaşınca ocaktan alın. Dışarıda oda ısısına gelmesini bekleyip dolapta buz gibi olana dek soğutun. Daha sonra içine toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle krema beyazlaşıp koyulaşıncaya dek çırpın. Tekrar dolaba kaldırın.
Daha sonra pandispanyamızı hazırlayacağız. Malzemelerimiz:
4 yumurta-sarı ve beyazları ayrılmış
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Yumurta beyazlarını kar gibi olana dek çırpın, toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Toz şekerler eriyip karışım koyulaşınca yumurta sarılarını tek tek yedirin. Un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve karışımın tepsinin her tarafına eşit yayılmasını sağlayın. 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşip içi pişene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pandispanya pişer pişmez fırından alın ve 5 dakika sonra yağlı kağıtla beraber sıkıca bir rulo yapın. Bu şekilde bekletin.


Kekin soğumasına yakın kağıdı açın, içine kremanızın yarısından biraz fazlasını yayın. İçine meyveleri serpiştirin. (Muz koyacaksanız, kekin kenarına bütün olarak dizeceğiniz iki muzu yanyana koyun) Keki kağıdından ayırarak sıkıca tekrar rulo yapın ve ek yeri alta gelecek şekilde çevirin.


Üzerini kalan krema ile kaplayın, iki kenarından birer dilim kesin. Kesilmiş kenarlar da krema ile kaplanmalı.
Pastayı hazırladıktan sonra dolaba kaldırın ve 2-3 saat dolapta iyice kremanın sertleşmesini bekleyin.
Üst süslemesi için beyaz çikolata ya da kuvertürü bir kapak ya da bıçak gibi kenarı ince bir cisimle traşlayın, ya da mutfak robotunda kıyın. Dilerseniz rendeleyin. İki kenarını beyaz çikolata ile kaplayın.









Üzeri için önceden krema ayırabilirsiniz ya da benim gibi yarım paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile hazırlayıp öyle kullanabilirsiniz. Hazırladığınız kremayı bir sıkma torbası ya da tüpüne koyup yıldız uç takın, pastanın üzerine dilediğiniz gibi şekiller yapın. Önceden hazırladığınız royal icing şekilleri ile süsleyin.


















Afiyet Olsun!

0 Responses to "Vişneli Rulo Pasta..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...