Visneli Cikolatali Pasta

Author: LUGAS // Category:
Nasil geciyor gunler anlamiyorum. Su misali sanki... Daha yeni girmedikmi 2009'a!!! Mayis ayini bile yariladik, omur ne cabuk geciyor. Daha dun gibi kucagima alisim oglumu, neredeyse 6 yasini bitirmek uzere simdi. Bugun Turgut Ozal Kolejine kaydini yaptirdik. Insallah, Allah nasip ederse bu Eylul'de bizim icinde yeni bir donem baslayacak. Bizde yeniden ilkokula baslayacagiz oglumuzla birlikte. Onun icinde, bizim icinde zor bir donem olacak. Hem ilkokula baslamak zor, hem birde gurbette buna baslamak zor. Iki dil birden ogrenecek sonunda, insallah cok guzel olacak ama yinede epey bir zorlanacak yavrum. Insan bunlari dusununce ne kadarda cok duygulaniyor. Hakkimizda hayirlisi olsun herseyin. Insan bir seye karar verirken cok dusunmeli, dusunup en iyi karari vermeli. Umuyorum bizde evladimiz icin en iyisini yapmissizdir. Aslinda gozum cok arkada degil. Babasi yakininda olacak. Benim universite hadisem bir kez daha cikti karsima burada. Ilk gunler gidip, yaninda olacagim insallah oglumun ama hergun okula gidip alamiyacagim onu. Sukur ki babasi olacak yaninda. Ben yine duygu seli yasamaktayim. Birde bu yaz sunnet olacak benim pasam insallah. Ahh o da icimi ciz ettiriyor ya, hadi hayirlisi... Pastanin hicbir konu ile yakindan uzaktan ilgisi yok. Haftalar once misafirlerime yaptigim bir pastaydi, visnenin sevilerek yenebilecegi su mevsimde belki sizde denemek istersiniz diye paylasiyorum...

MALZEMELER
Pandispanya Icin
4 yumurta
4 kahve fincani seker
5 kahve fincani un
2 yemek kasigi sut
2 yemek kasigi sivi yag
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
Ic Malzemeleri
2 paket hazir kakaolu pasta kremasi
1 paket krem santi
Sut
Visne
Damla cikolata
Kakao (uzerini suslemek icin)


YAPILISI
Seker ve yumurtalari iyice cirpin. Diger pandispanya malzemelerini ekleyip, cirpin. Ayni boy 3 kalibin icini sivi yagla yaglayin ve tabanina yagli kagit yerlestirip, yagli kagidin uzerinide yaglayin. Pandispanya harcini 3'e bolup, 3 kaliba paylastirin. 180 derece firinda yaklasik 35-40 dakika pisirin ve pistikten sonra firin kapagini acip 15 dakika firinin icinde dinlendirin. 1 Paket krem santiyi, 1 su bardagi sutle iyice cirpin ve katilasmasi icin buzdolabina koyun. 2 paket pasta kremasinida tarife gore hazirlayip, buzdolabinda sogutun. Pandispanyalar soguduktan sonra, kaliplarindan cikartip, sutle islatin. Ilk pandispanyayi servis tabagina alin ve krem santinin yarisini uzerine koyup, her yerini kaplayin. Krem santiyi surdukten sonra, damla cikolata ve visnelerle ic dolguyu yapin. Uzerine ikinci kat, sutle islatilmis pandispanyayi koyun. Tekrar kalan krem santi ile kaplayin ve uzerine visne ve damla cikolata koyun. En ustede son kalan, sutle islatilmis pandispanyayi koyun ve uzerini kakaolu hazir pasta kremasiyla kaplayin. Pastanin uzerine kakaoyu eleyin ve fotograftaki gibi susleyin. Pastanizi en az 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN


0 Responses to "Visneli Cikolatali Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...