Malzemeler:
7 Çorba kaşığı küp şeklinde doğranmış margarin
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta
Yarım su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Üstü için damla çikolata ve ceviz kırığı
Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Margarin, yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Karışım köpürünce içine kabartma tozunu ekleyin. 1 dakika daha karıştırın. Unu karışıma yavaş yavaş ekleyin. İyice karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın, hazırladığınız hamurun 3/4'ünü kalıba yayın. Diğer hamura kakao karıştırın ve kalıbın içine döküp bir kaşık yardımı ile alttaki hamura karıştırmamaya gayret ederek yayın. üzerine damla çikolataları ve ceviz kırıklarını serpin. ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Afiyet Olsun!
0 Responses to "Vanilyalı-Kakaolu İki Katlı Kek..."
Yorum Gönder