Üç Gül Pastası...

Author: LUGAS // Category:



Ne zamandır onlara özel bir pasta yapmak istiyordum. Malzemelerimin de yetişmesi çok iyi oldu, keyifli keyifli çalıştım. Pastamı çikolatalı ve frambuazlı hazırladım.pandispanya tarifim her zamankinden ama bu sefer ek olarak içinde yarım çay bardağı yağ ve 1 çay bardağı çikolatalı sos vardı; hazır satılan dondurmalara dökülen hazır soslardan.
Hazırladığım pandispanyanın bombelenen üstünü traşladım ve üçe böldüm. İçi için 1 paket krem şantiyi 1 bardak süt ile hazırladım. 2 kare bitter çikolatayı benmari usulü eritip şantime ekleyip dolaba kaldırdım.

Pastamın katlarını hazırladığım şurup ile ıslattım. Bunun için 1 su bardağı toz şekeri 1 su bardağı su ile kaynatıp ateşten almadan 1-2 damla limon suyu ekliyorsunuz ve soğutuyorsunuz. Ben şurubun içine ek olarak dr. oetker çilek-frambuazlı sos paketinden 1 çorba kaşığı katarak erittim.
Pastamın katlarını şurup ile ıslattım. Bir kata krema ve damla çikolataları, bir kata da krema ve frambuaz koydum. Pastamı kapatıp kalan krema ile ince bir tabaka olarak kapladım.
Üzerini hazırladığım beyaz şeker hamuruyla kapladım. Yanlarına perde ile süslenmiş havası vermeye çalıştım. Bu şekiller için buradan yararlandım ama ben pek başarılı olamadım. Bir gün önceden hazırladığım çiçekler ile süsledim.
Pastamın ortasına koyacağım şeyi önceden düşünmüştüm: üç adet gül. Bu pasta dostluğumuz içindi, her bir gül bizi temsil etsin istedim. :)



0 Responses to "Üç Gül Pastası..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...