Tek Kişilik Tiramisu...

Author: LUGAS // Category:
Tiramisu'yu her zaman hazır kakaolu pastaban ile yaparım ama kedi dili ile yapılanları da merak eder dururdum. Evde nicedir bekleyen kedi dillerini hem değişiklik hem de yemesi pratik olsun diye bu şekilde kullandım. İki katlı kek için kullandığım ölçünün yarısını kullanarak 1 paket kedi dili ile dört kişilik tiramisu hazırladım. Eğer normal kek ile yapmak isterseniz kedi dillerini kullanmayıp ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz.
Malzemeler:
12 adet kedi dili bisküvisi
2 çorba kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı toz kakao
Krema için:
1 su bardağı+çeyrek su bardağı süt
1 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tepeleme toz şeker
1 yumurta sarısı
Yarım paket labne peyniri (100 gr.)
Önce kremayı hazırlayalım. Bir tencereye yumurta sarısı, sütün birazı, un ve toz şekeri koyalım ve iyice ezelim. Kalan sütü ekleyip, orta ateşte, kaynayana dek karıştıralım. Koyulaşan kremamızın biraz ılınmasını bekleyip labneyi ekleyelim. Mikser yardımı ile homojen bir karışım elde edelim.
Genişçe bir kabın içine sıcak su, neskafe ve 1 çorba kaşığı toz şekeri koyup karıştıralım. Bisküvilerimizi ortalarından ikiye bölelim, bu karışıma ikişer ikişer hızlıca daldırıp çıkaralım. Bisküvilerin tamamen neskafeli karışıma bulanması gerekiyor. (İçinde fazla bırakırsanız dağılmalarına sebep olursunuz.) Bisküvileri servis kabımıza koyalım, üzerine bir doluca çorba kaşığı krema dökelim hafifçe bisküvileri kapatacak şekilde yayalım. Üzerine tekrar neskafeli karışıma bulanmış bisküvi koyalım ve tekrar krema dökelim. Bir kat daha yapıp en son kremayla bitirelim. (Toplam kase başına altı küçük parça kullanmış olacağız.) Tüm kaseleri hazırladıktan sonra tiramisuların üzerlerine bir çay süzgeci yardımıyla kakao eleyelim. (Kremanın tamamı kakao ile kaplanmalı.)
Dolapta 1-2 saat soğumasını beklerseniz tadı daha güzel oturur.
Afiyet Olsun!

0 Responses to "Tek Kişilik Tiramisu..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...