Tarhanalı Çörek

Author: LUGAS // Category: ,

Malzemeler;

1 çay bardağı ev tarhanası
1 paket yuva yaş maya (42 gr)
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Alabildiği Kadar Un (Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur olacak)

Hazırlanışı;

Tarhana 2 bardak ılık su ile 2-3 saat öncesinden ıslatılır.Daha sonra içerisine maya ilave edilirek eritilir.Şeker,tuz ve yağ ilave edildikten sonra,
unumuz ilave edilir.Hamurumuzun un miktarı yavaş yavaş arttırılarak konulur.Çok sert bir hamur olmayacak şekilde yoğurulur,ve hamurumuz
mayalanmaya bırakılır.
2 saat sonra hamurumuz yağlanmış fırın tepsine yerleştirilir.180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet Olsun.

0 Responses to "Tarhanalı Çörek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...