Tahinli Profiterol - Yemek Tarifi

Author: LUGAS // Category:
Tahinli Profiterol - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 20-40dk
MALZEMELER
Ekmek için malzeme:
10 gr su
50 gr margarin
75 gr un
5 yumurta

Sosun malzemesi: 100 gr tahin
YAPILIŞ TARİFİ
Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun. Un, yumurta
ve margarini karistirin. Bir miktar kaynatip atesten alin.
Bir santi torbasiyla, yaglanmis tepsiye ceviz büyüklügünde sikip firinda 20
dakika pisirin. Pisirmis oldugunuz profiterol hamuruna krem santiyi
torbayla sıkın.
Ayri bir kapta tahin ve pekmezi karistirip sos haline getirin. Koyu olursa
suyla açabilirsiniz.
Yaptiginiz sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Tahinli Profiterol - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...