SÜTLAÇ

Author: LUGAS // Category:

Hafta sonu yaptığım sütlaçtan anneme götürdüğümde, sütlaç pişirirken neden sürekli taştığını sorduğumda, sütlaç yaparken sürekli karıştırmak ve tencerenin başından ayrılmaması gerektiği yönünde tembihte bulundu.

Malzemeler :
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 1 litre süt
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Yapılışı :

  1. Ayıklanıp yıkanmış pirinci 1 litre su ile ocağa koyup, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ekleyip arada karıştırarak 5 dk kaynatın. Diğer tarafta bir kase içerisinde 1 su bardağı soğuk su ile nişastayı karıştırın. Kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe ilave edip karıştırarak ılınmasını sağlayıp, tencereye karıştırarak ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dk pişirin. Şekeri ve vanilyayı ekleyip 5 dk kaynatın.
  2. Sütlacı kaselere paylaştırıp oda ısısına geldiğinde buzdolabında soğutup tarçınla süsleyerek servis yapın.
  3. Afiyet bal şeker olsun.

0 Responses to "SÜTLAÇ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...