
Hafta sonu yaptığım sütlaçtan anneme götürdüğümde, sütlaç pişirirken neden sürekli taştığını sorduğumda, sütlaç yaparken sürekli karıştırmak ve tencerenin başından ayrılmaması gerektiği yönünde tembihte bulundu.
Malzemeler :
- 1 su bardağı pirinç
 - 1 litre su
 - 1 litre süt
 - 2.5 su bardağı şeker
 - 2 çorba kaşığı nişasta
 - 1 paket vanilya
 
Yapılışı :
- Ayıklanıp yıkanmış pirinci 1 litre su ile ocağa koyup, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ekleyip arada karıştırarak 5 dk kaynatın. Diğer tarafta bir kase içerisinde 1 su bardağı soğuk su ile nişastayı karıştırın. Kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe ilave edip karıştırarak ılınmasını sağlayıp, tencereye karıştırarak ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dk pişirin. Şekeri ve vanilyayı ekleyip 5 dk kaynatın.
 - Sütlacı kaselere paylaştırıp oda ısısına geldiğinde buzdolabında soğutup tarçınla süsleyerek servis yapın.
 - Afiyet bal şeker olsun.
 
0 Responses to "SÜTLAÇ"
Yorum Gönder