ŞEKERLEMEDEN ÇİÇEKLER (ROYAL ICING)

Author: LUGAS // Category:


Royal icing, buttercream'den sonra dünya varmış dedirtten bir kremadır. Hem kıvam, hem tat hem de üzerinde kolay çalışılması açısından benim favorim oldu.
Wilton krema sıkma tekniklerini kullanarak, farklı renklerde hazırladığım royal icinglerden değişik çiçekler yapmayı öğrendim. İçinde yağ olmadığı için araç gereç ve mutfağın temizliği de inanılmaz kolay oluyor. Su ile temas ettiği an hemen eriyen ve iz bırakmayan bir krema. (buttercream icing bunun tam tersidir.) Bu sefer bizzat ben ve eşim numuneden de olsa yedik bu şekerlemeden. Kendileri yağsız, hafif ve kıtır kıtırdı!
İşte royal icingli çiçek çalışmalarım ve tarifim, umarım yakında bu çiçekleri pastamın üzerinde de görebilirsiniz. :)))

Sağ ve sol eller için çiçek süsleme krema uç numaraları aşağıdadır.



Royal Icing (Sert Kıvam):
3 bardak krema için (=3cups)

Malzemeler
- Yarım paket pudra şekeri (4 bardak=4 cups=~450 gr)
- 5-6 yemek kaşığı (tbsps) ılık su
- 3 yemek kaşığı (tbsps) Meringue Powder*(yumurta beyazı tozu)

Hazırlanışı
Büyük cam bir kasede pudra şekeri ve meringue powderi birbirine iyice karıştırın. İçine suyu en son ekleyip yaklaşık 7-10 dk boyunca, şeker karışımı parlaklığını kaybedinceye kadar, orta hızda mixer yardımıyla karıştırın. Şeker karışımının kıvamı oldukça sert olacağı için mixerinizin yeterli güçte olmasına dikkat ediniz. Ortalama 250 watts mixerler iyi sonuç veriyor.
Royal icing türlü sebeplerden ötürü yumuşak bir kıvam alabilir, bunun için çok az extra pudra şekeri kullanabilirsiniz.
Bütün saklama kaplarının camdan ve yağdan iyice arınmış olmasına dikkat ediniz.
Royal icingin kurumasını engellemek için üzerine nemli mutfak bezi örterek süsleme çalışmanızı devam ettiriniz.
Royal icingi yaklaşık 1-2 hafta buzdolabında hava geçirmez kaplarda saklayabilirsiniz. (Ben her zaman taze olarak tüketiyorum. Buzdolabında sakladığım kremaların zamanla sulanıp özelliklerini kaybettiklerini fark ettim. Şekerlemeden çiçekleri oda sıcaklığında bozulmadan bir süre muhafaza edebilirsiniz ama mümkün olduğunca taze olarak kullanmaya çalışın. Buzdolabındaki çiçekler oda sıcaklığına çıkınca üzerleri terliyor, nemleniyor. )
Afiyetle.
Kaynak: Wilton










Yaman Not 1: Ölçüler tamamen amerikan ölçülerine uyularak hazırlanmıştır.

*
Meringue powder yerine yumurta beyazı kullanılabilir.bkz.Not 2
En iyi kıvamı sağlamak için yumurta beyazına "Tartar" da ilave ediliyormuş. Ben henüz yukarıdaki tarif dışında bir deneme yapamadım.

Yaman Not 2 (yeni): Meringue powder yerine yumurta beyazı ile royal icing hazırlamak için öncelikle yumurtanın taze, temiz olmasına ayrıca kaliteli bir firmadan satın almaya özen göstermelisiniz. Fakat yinede yumurta beyazı çiğ olarak kullanılacağı için garantili bir tarif değildir.
Malzemeler:
Yarım paket pudra şekeri (4 bardak=4 cups=~450 gr)
2 tatlı kaşığı (tsps) su
1 büyük yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
1\2 tatlı kaşığı (tsp) tartar ya da 1\2 tatlı kaşığı (tsp) taze sıkılmış limon suyu
Hazırlanışı; yukarıdaki royal icing tarifi gibidir.
Kaynak: Baking 911

Herkese sevgiler
İyi haftasonları

0 Responses to "ŞEKERLEMEDEN ÇİÇEKLER (ROYAL ICING)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...