Sebzeli Çin Makarnası (Noodle)

Author: LUGAS // Category:

Daha önce verdiğim Çin Usulü Dana Eti'nin yanına noodle (çin makarnası) çok yakışır. Bu tarifim de çok pratik ve lezzetli oluyor.

Onun tarifi de şöyle:

1 paket egg noodle(carrefourdan alabilirsiniz içinde 6 blok makarna vardır kişibaşı 1,5 tan hesaplayabilirsiniz)
3-4 dal taze soğan (3cm boyunda iri iri doğranmış)
1 adet havuç-kibrit çöpü gibi kesilecek 2 adet dolmalık biber-çok iri doğranmış
1/4 göbek salata
2 avuç soya filizi
Sıvı yağ
4 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta-1 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş

Yapılışı:
Bir tencere suyu kaynatın altını kapatın. Kaynar suya noodleları atın. 3-4 dakika bekletip süzün. Bir tavayı ısıtın içine az miktar sıvı yağ koyun sebzeleri atın. Şöyle bir çevirin neredeyse çiğ kalmalı. İçine nişasta, soya sosu ve ardından noodleları atıp hızlıca ve yüksek ısıda noodlelar ısınınana kadar çevirin.


Tüm Çin yemeği tariflerinde, yerken tuz yerine soya sosu katmanız yemeğin lezzetini arttırır, istenirse acı soslardan konabilir.

0 Responses to "Sebzeli Çin Makarnası (Noodle)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...