krem karamel

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler
1kg süt
5 yumurta
1 bardak şeker
1 vanilya
5 kaşık şeker+2 kaşık su

5 kaşık şeker ve suyu tavada karamel haline getirin.Çok hızlı ateşte yapmayın şeker yanmasın.Isıya dayanıklı kaselerimizi su dolu tepsiye yerleştirip karamel soğumadan paylaştırın.Sütü ılık olacak şekilde ısıtın.Şekeri ve vanilyayı ekleyin karıştırın.Oda sıcaklığındaki yumurtaları teker teker süte ekleyip çok aşırı olmayacak şekilde karıştırın.Homojen bir karışım elde edince karıştırmayı bırakın.Dibinde karamel olan kaselere sütlü karışımı paylaştıralım ve 160C ısınmış fırında 45-50 dk. pişirelim.Fırından çıktığında hafif sulu gibi görünen krem karamel buzdolabında olması gereken formu alıyor.Oda sıcaklığına gelen krem karamellerimizi buzdolabında en az 6 saat kadar soğutalım ve servis yapalım.Servis yaparken kase ile krem karamel arasını bıçakla geçer ve kasenin üzerine servis tabağınızı kapatıp ters çevirirseniz kolaylık oluyr.Ertesi gün kalan krem karameller çok daha güzel olmuştu.Üzerine bir top dondurma ekleyip yemek çok güzel oluyor.



0 Responses to "krem karamel"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...