PORTAKAL RECELI

Author: LUGAS // Category:
Recellerle aram cok iyi degildir aslinda. Yani oyle her receli yemem, sevmem. Bu portakal receli esim icin yaptim. Cocuklugunda pek severmiste, portakal kabugu recelini. Bende bir deneyeyim dedim ama galiba guzel oldu :) O portakal kokusu hasta etti beni, oyle mis kokan bir meyveki. Hele su gunlerde Arnavutluk'ta tam bir portakal senligi var. Miss gibi portakallar susluyor tezgahlari ve inanilmaz portakal tuketiyoruz. Portakallarin bu en guzel zamaninda, recelinide yapayim dedim ve yaptim. Bu sene recel yapmak hic zor gelmiyor. Cunku 'Recel Yap' ile hem cabucak oluyor receller, hemde hic bozulma, sekerlenme, kuflenme olmuyor. Biraz reklam koktu yazim farkindayim ama :) ne yalan soyliyeyim Dr. Oetker'in basarili bir urunu bu 'Recel Yap', herkese tavsiye ederim. Arnavutluk'ta yasan okuyucu dostlarimin 'burada nerden bulalim Recel Yap' dediklerini duyar gibiyim :) Ama uzulmeyin Kiz Kolejinin yakinindaki EuroMax'ta, 'Recel Yap' var, evet evet yanlis okumuyorsunuz, orada var. Yanlis hatirlamiyorsam uzerinde Italyanca yaziyor ama uzerindeki resim ayni, kremalarin oldugu reyonda bulabilirsiniz. Bundan ala acik adres olamaz sanirim. Denemek isteyen herkese iste tarifi...

MALZEMELER
8 adet portakal
1 kilo seker
1 paket Dr. Oetker Recel Yap
1 yemek kasigi su
YAPILISI
Portakallari iyice yikayin ve kurulayin. Daha sonra kabuklarini soyun. Kabuklarin ic kismindaki beyaz yeri iyice temizleyin, ince bir kabuk kalsin elinizde. Beyaz kisim receli acilastiriyor cunku. Portakal kabuklarini kucuk kucuk dograyin. Portakallarida istediginiz sekilde dograyin. Portakalin icini ve dogradiginiz kabuklari tartin, tam 1 kilo olmasi gerekiyor. Portakallari ve kabuklari derince bir tencerenin icine alin. 1 kilo sekerden, 4 yemek kasigi ayirin ve recel yapla birlikte karistirip, portakallarin uzerine dokun. 1 yemek kasigi suyu ilave edin ve surekli karistirarak, kaynatin. Dikkat edin, portakallar tencereye yapismasin. Portakallar kaynamaya baslayinca butun sekeri ilave edin. Kaynayana kadar surekli karistirin. Recel kaynamaya baslayinca, 2 dakika daha pisirin ve ocaktan alip, kavanozlara doldurun ve kavanozlari sikica kapatip, ters cevirin. Kavanozlar soguduktan sonra kavanozlari duz cevirebilirsiniz. Recelleri dinlendirmeye gerek yoktur, istediginiz zaman servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN


0 Responses to "PORTAKAL RECELI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...