LOR TATLISI

Author: LUGAS // Category:

Bu tarifi bana verdiği için ,Dilek hanım'a çok teşekkür ediyorum .Daha sonra misafirlerime yaptım ,çok beğenildi ....
Peynirli tatlıları sevenlere şiddetle tavsiye edilir......
MALZEMELER
  • 1 kg tatlı lor
  • 4 yumurta
  • 4 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya yada limon kabuğu rendesi (orijinal tarifte yok ama konulursa daha iyi oluyor)

ŞURUBU

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Lorlu aldığınızda ,1 gece buzdolabında beklemenizde fayda var,biraz suyunu çekmiş oluyor.

Ertesi günü ,loru geniş bir kaba koyun ve elinizle iyice ezin ,toparlaklar kalmasın.

Yumurtayı ,unu ve kabartma tozunuda ekleyin ve iyice yoğurun.

Kurabiye hamuru gibi toparlanmaz ,biraz yumuşak ve kremamsı olur.

Bu karışımı ben biraz (20 dakika kadar )buzdolabında beklettim,biraz sertleşsin ve daha kolay toparlansın diye.

Fırını 180 derecede ısıtın ,tepsiye yağlı kağıt serin ve hamuru ceviz büyüklüğünde yusyuvarlak toplar yapın .Ellerinize yapışa bilir , bir kaşık yardımı ile sıyıra bilirsiniz ellerinizi ,ama kesinlikle verdiğim ölçünün dışına çıkmayın,ellerinizi unlayıp yada yağlamayın.

Tepsiyi fırına koyun ve aynı anda şurubu da kaynatın.Her ikisi de sıcak olmalı.

Lor toplarını iyice ve yakmadan pişirin ,kesinlikle beyaz kalmasın.

Tatlı pişince hemen fırından çıkarın ve şurubunda altını söndürüp hemen topların üzerine dökün ,her ikiside sıcak olmalı.

Şurubunu çekmesini bekleyin ,aslında bu tatlı bir gece beklemesi gerekiyor ,ama tabii bekleyebilirseniz......AFİYET OLSUN




0 Responses to "LOR TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...