Patlicanli Arnavut Boregi (Yagli)

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER
Sivi Yag
Tereyagi

Hamuru Icin
2.5 su bardagi ilik su (yarisini sut koyabilirsiniz)
Biraz tuz
Aldigi kadar un

Harci Icin
3 adet patlican
2 adet domates
1 buyuk sogan
2 adet yesil biber
Karabiber
Tuz
Sivi Yag

YAPILISI
Derin bir kaba ilik suyu koyun ve tuzu eritin. Aldigi kadar unla, hamuru iyice yogurun. Cevizden biraz buyuk bezeler kopartip, yuvarlayin ve unlanmis zemine siralayip, uzerini bezle ortun. Hamur dinlenirken, boregin ic harcini hazirlayin. Patlicanlari alacali soyun ve kucuk kucuk kupler halinde dograyin. Domatesin kabugunu soyup, kup kup dograyin. Sogani ve biberleri kucuk kucuk dograyin. Cok az sivi yagda, sogani kavurun. Daha sonra biberi ekleyip, kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin, bir iki dakika kavurduktan sonra patlicanlari ekleyin. Patlicanlar iyice pistikten sonra, tuz ve karabiber ekleyin ve harci ocaktan alin. Hazirladiginiz bezeler yaklasik 30 tane olacak. Bezeleri 2'ye bolun. Ilk 15 bezeyi, kahvalti tabagi buyuklugunde acin, aralarina bol sivi yag surerek ust uste koyun. Merdane veya oklava yardimiyla, tepsi buyuklugunde acin (elinizlede buyutebilirsiniz) ve yaglanmis tepsiye yerlestirin. Harci hamurun uzerine doseyin. Ikinci 15 bezeyide ayni sekilde acin, aralarina sivi yag surup, ust uste koyarak, merdane veya oklavayla acarak buyutun. Uzerine eritilmis tereyagi surun ve 200 derece firinda, uzeri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra uzerine bez ortup, biraz dinlendirin. Keskin bir bicak yardimiyla, boregi kare kare dilimleyin ve sicakken servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "Patlicanli Arnavut Boregi (Yagli)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...