Patatesli Kapalı Kiş

Author: LUGAS // Category:

Fırından çıkar çıkmaz ya da en geç o gün içinde tüketilirse, muhteşem olan bir tarif.. Ertesi güne kaldığında, ısıtılırsa aynı lezzeti yakalamak mümkün.

Malzemeler

Hamuru İçin

250 gr oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı su
1,5 çay kaşığı tuz
80 gr eski kaşer peyniri
450 gr un

Patatesli İçi İçin

2 adet haşlanmış orta boy patates rendesi
2 dilim beyaz peynir
1 yumurta
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

1 yumurtanın sarısı
50 gr kaşer peyniri
50 gr margarin

Hazırlanışı

Hamuru için tüm malzemeler mikserin hamur ayağı ile karıştırılarak, hemur haline getirilir.

İç malzemeler, karıştırılır.

Hamur iki parçaya ayrılır. Bir parçası oklava ile açılır ve yağlanmış, pizza tepsisine yerleştirilir. Üzerine iç eşit oranda dağıtılır. Ve hamurun 2. parçası, oklava ile açılarak patateslerin üzeri kapatılır.

En üste yumurta sarısı sürülür ve rendelenmiş peynir serpilir. Margarin, küçük parçalara bölünerek, hamurun üzerine serpiştirilir.

200 derece fırında, üzeri nar gibi kızaran kadar pişirilir. Hemen servis yapılır.

0 Responses to "Patatesli Kapalı Kiş"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...