nefis tavuk şiş

Author: LUGAS // Category:

nefis tavuk şiş
4 tavuk göğsü
¾ çay kaşığı tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı bal
1 yumurta sarısı
Susam
4 bambu şiş
Sos :
2 diş sarımsak
Kırmızı acı biber
2 çay kaşığı curry
1 yemek kaşığı bal
1 limon kabuğu ve suyu
1 tablet tavuk bulyonu
1 çay kaşığı soya sosu

Tavukları iri parçalar halinde kes ve bambu şişlere geçir. Tuz ve biberle tatlandır ve üzerlerine bal sür. 10 dakika 225C ° de kızart ve fırından al. Çırpılmış yumurtayı fırça ile tavuklara sür. Susamları tavukların üzerine ek ve tavukların içleri iyice pişene kadar fırında kızartmaya devam et. Sos için sarımsağı çint. Biberin tohumlarını çıkar ve çok ince doğra. Sarımsak ve biberi yağda curry ile sotele. Bal, limon kabuğu, limon suyu, bulyon tableti ve soyayı ekle. 5 dakika pişir. Eğer koyu isteniyorsa nişasta su ile karıştırılarak eklenebilir. Tavuğu çin eriştesi veya herhangi bir çeşit makarna, pirinç ve sos ile servis et.

0 Responses to "nefis tavuk şiş"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...