Nefis Bir Kahvaltı Ekmeği

Author: LUGAS // Category:












Bu tarifi kayınvalidem yapar ve özellikle kahvaltılarda ısıtıp ya da kızartıp yemeğe bayılırız. İsmi de "Lokum". Deneyin gerçekten muhteşem...

Malzemeler:
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım litre süt
1 paket tereyağlı margarin ya da margarin (sadece tereyağıyla da süper oluyor)
Aldığınca un

Yapılışı:
Yağı bir tencerede eritin, soğuk sütü içine dökün. Isısı elinizi yakmayacak kadar olmalı. Gerekirse karışımı ısıtıp ayarlayabilirsiniz. Bir kaba 2-3 su bardağı kadar un koyun, içine bir miktar ılık suyla çözülmüş yaş mayayı, toz şekeri koyun, tuz serpin. Hazırladığınız yağlı sütlü karışımla sertçe bir hamur yapın. Lokumun özelliği hamurunun gerçekten kulak memesinden çok daha koyu kıvamlı olması. Daha sonra hamuru üzerini kapatıp sıcak bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru tekrar yoğurup silindir biçiminde şekil verin; 3 parmak kalınlığında bıçakla dilimler halinde kesin. Tepsiye aralıklı dizdiğiniz lokumları üzerlerine hiçbir şey sürmeden, ve fırını önceden ısıtmadan fırına atın. Dereceyi 200 dereceye ayarlayıp üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

0 Responses to "Nefis Bir Kahvaltı Ekmeği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...