Nar Çiçeği

Author: LUGAS // Category:
Ramazanda tutan tatlı krizlerimiz için yaptığım ve evdeki narları değerlendirmek için isabetli bir seçim olan Nar Çiçeği pastam.Ana malzemeler süt ,irmik,nar ve çikolata.Eğer narlarımız kırmızı olsaydı çok daha cezbedici bir görüntü ortaya çıkacaktı eminim ama narların hafif mayhoş tadıyla ,çikolata ile olan uyumuyla çok sevildi bu pastamız.
Malzemeler:
2 adet nar
1 paket kedidili pasta altlığı
7 bardak süt
8 kaşık irmik
1.5 bardak şeker
4 kaşık konsantre nar suyu(veya 1 bardak normal nar suyu)
dilerseniz mercimek tanesi kadar kırmızı gıda boyası
Üzeri için:
200ml krema
150 gr. bitter çikolata
Kedidili pasta altı biskuvileri kelepçeli kalıba dizelim,süt ile ıslatalım.Üzerine ayıkladığımız narlarda dilediğimiz kadar serpelim,kenarlara doğru daha yoğun serpelim kalıptan çıkarınca görünmesi için.6 bardak sütü, 1 bardak şeker,5 kaşık irmik ile karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.Kalıptaki tabanın üzerine yayalım.
1 bardak süt,yarım bardak şeker ve 3 kaşık irmik ve nar suyu ile muhallebi pişirip beyaz muhallebi ılık hale gelince üzerine yayalım.Dilerseniz arasına yine nar taneleri ekleyin.Muhallebi sıcakken biraz sulu gibi görünsede soğudukça biraz daha katılaşıyor aklınızda olsun.En son kat için krema ve küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı benmari usulü ile eritip karıştıralım ve en üste yayalım.Üzerini nar ile süsleyelim ve dondurucuda 1 saat,buzdolabında 4 saat kadar bekletip kenarlarından bıçak ile geçerek ayıralım ve kalıptan çıkaralım.


0 Responses to "Nar Çiçeği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...