Murdum Erik ve Seftali Receli
Author: LUGAS // Category:1 kg murdum erik
1 kg seftali
2 kg toz seker
2 paket Dr.Oetker Recel Yap
8 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi su (seftali icin)
YAPILISI
Eriklerin cekirdeklerini cikartalim ve kup kup dograyalim. Seftalilerin kabuklarini soyup, cekirdeklerini ayiralim ve kup kup dograyalim. Meyveleri iki farkli tencereye alalim. Recel yap paketlerini ayri kaselere bosaltalim ve her birine 4 yemek kasigi seker koyalim ve harmanlayalim. Sadece seftali olan tencereye ekstradan 1 yemek kasigi su koyalim. Erige su koymuyoruz. Meyveler ocakta kaynamaya baslayinca her tencere bir kase karisimi dokup, meyvelerle birlikte surekli karistirarak, 2 dakika kaynatalim. Meyveler kaynayip, fokurdamaya baslayinca her tencereye 1 kg seker dokup, kisik ateste, meyveleri surekli karistirarak 5 dakika pisirelim. Kaynayan recellerimizi ocaktan alip, 10 dakika kadar ara ara karistirara sogutalim ve iliyan recellerimizi cam kavanozlara bosaltip, kapaklarini sikica kapatip, temiz bir havlunun uzerine ters cevirelim. Soguyana kadar ara sira kavanozlari ters yuz edelimki, taneleri suyuna esit olarak dagilsin. Recellerimiz soguduktan sonra servise hazirdir.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Murdum Erik ve Seftali Receli"
Yorum Gönder