Author: LUGAS // Category:
meze,
salata

Bu renge bayiliyorum, bayilmayan var mi!! Tadi ayri guzel, rengi ayri.. Nedendir bilinmez artik marulla yaptigim klasik salatalardan bikmis olacagim ki, bu tarz (meze tarzi) salatalari daha cok yapar oldum son gunlerde. Bu aksam yemege misafirlerim var. Hemsehrim (Izmir'liyim) olan bir arkadasim, yakinlarda bir yere tasiniyor. Eh her sene tasinan biri olarak, tasinmanin ne zor oldugunu, ilk gunler yemek yapmanin adeta iskence oldugunu iyi bildigimden, arkadaslarimizi yemege cagirdik bu aksam. Hazirliklara dun geceden basladim. Huyumdur zaten.. aksamdan tatlimi yaparim, et kofte tarzi seyler yapacaksam bir gun onceden etleri kavurur, kofteleri kizartirim, ertesi gunde rahat rahat yemeklerimi yapar ortaligi toplarim. Hatta bos vaktim bile kalim :) bloguma girer yeni tarif koyarim :D Zaman tasarrufu gercektende harika birsey. Bugunku menude sunlar var
(Yemek Isimlerinin Uzerlerine Tiklayarak Tarifleri Gorebilirsiniz) :
YAYLA CORBASI KARISIK GARNITURLU FIRIN YEMEGI APARTMAN KOFTE NOHUTLU PILAV
ISPANAKLI PEYNIRLI CARSAF BOREGI
GARNITURLU YAPRAK SARMASI PATATES KROKET
MAYONEZLI MOR LAHANA
DEREOTLU NANELI SUZME YOGURT
KOPUKLU REVANIMenunun salata kismindaki 2 salatadan birisi bu mor lahana :) Diger tarifleride bu hafta icinde ekleyecegim, beni bekleyin...

MALZEMELER
1/2 Orta boy mor (kirmizi) lahana
1/2 kg. Yogurt
5-6 Tepeleme yemek kasigi mayonez
Dereotu
Zeytin
YAPILISI
Lahanayi kucuk parcalara ayirin ve rondoda iyice kiyin. Mayonez ve yogurtla birlikte iyice harmanayip, servis tabagina alin. Dereotu ve zeytinle susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "MAYONEZLI MOR LAHANA"
Yorum Gönder