MAYONEZLI MOR LAHANA

Author: LUGAS // Category: ,
Bu renge bayiliyorum, bayilmayan var mi!! Tadi ayri guzel, rengi ayri.. Nedendir bilinmez artik marulla yaptigim klasik salatalardan bikmis olacagim ki, bu tarz (meze tarzi) salatalari daha cok yapar oldum son gunlerde. Bu aksam yemege misafirlerim var. Hemsehrim (Izmir'liyim) olan bir arkadasim, yakinlarda bir yere tasiniyor. Eh her sene tasinan biri olarak, tasinmanin ne zor oldugunu, ilk gunler yemek yapmanin adeta iskence oldugunu iyi bildigimden, arkadaslarimizi yemege cagirdik bu aksam. Hazirliklara dun geceden basladim. Huyumdur zaten.. aksamdan tatlimi yaparim, et kofte tarzi seyler yapacaksam bir gun onceden etleri kavurur, kofteleri kizartirim, ertesi gunde rahat rahat yemeklerimi yapar ortaligi toplarim. Hatta bos vaktim bile kalim :) bloguma girer yeni tarif koyarim :D Zaman tasarrufu gercektende harika birsey. Bugunku menude sunlar var (Yemek Isimlerinin Uzerlerine Tiklayarak Tarifleri Gorebilirsiniz) :
YAYLA CORBASI
KARISIK GARNITURLU FIRIN YEMEGI
APARTMAN KOFTE
NOHUTLU PILAV
ISPANAKLI PEYNIRLI CARSAF BOREGI
GARNITURLU YAPRAK SARMASI
PATATES KROKET
MAYONEZLI MOR LAHANA

DEREOTLU NANELI SUZME YOGURT
KOPUKLU REVANI
Menunun salata kismindaki 2 salatadan birisi bu mor lahana :) Diger tarifleride bu hafta icinde ekleyecegim, beni bekleyin...

MALZEMELER
1/2 Orta boy mor (kirmizi) lahana
1/2 kg. Yogurt
5-6 Tepeleme yemek kasigi mayonez
Dereotu
Zeytin
YAPILISI
Lahanayi kucuk parcalara ayirin ve rondoda iyice kiyin. Mayonez ve yogurtla birlikte iyice harmanayip, servis tabagina alin. Dereotu ve zeytinle susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN



0 Responses to "MAYONEZLI MOR LAHANA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...