Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:
- ½ kg taze fasulye,
- 1/2 su bardağı süt,
- 100 gr çedar peyniri,
- 1 çay kaşığı muskat rendesi,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- ½ kg hindi biftek,
- 1 kahve fincanı yoğurt,
- 1 kahve fincanı zeytinyağı,
- 2 diş sarımsak,
- 1 poşet hindi harcı.




Yapılışı:
Yoğurt, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve hindi harcını bir kapta iyice karıştırın. Hindi biftekleri bu karışıma bulayıp 20 dakika bekletin. Izgara veya teflon tavada her iki tarafını iyice kızartın. Fasulyeleri ayıklayıp doğrayın. Hafif tuzlu kaynar suda fasulyeleri ezilmeden haşlayın. Süzgeçten iyice suyunu süzdürün. Çedar peynirini rendeleyin. Fasulyeleri tencereye yerleştirin. Üzerine peyniri gezdirin. Sütün içine tuzot, karabiber, muskat rendesini ekleyip taze fasulyenin üzerine dökün. Tencerenin ağzını kapatıp ara sıra karıştırarak kuvvetli ateşte 10 dakika pişirin. Hindi biftek ile birlikte servis yapın.


Afiyet olsun.

0 Responses to " "

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...