MACARON

Author: LUGAS // Category:




Geçtiğimiz cuma ''yeşil elmada'' ,sevgili Ayşem macaron yaptı .Ne zamandır niyetleniyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum .Daha doğrusu bir kere yaptım ama hüsrana uğradım ,bir Fransız sitesinden bulduğum bir tarifi uygulamıştım ,bir de o kadar abartmışlarki yapılışını ,''yok şunu ele ,yok bunu böyle dikkatlice karıştır'' ...falan filan . O kadar dikkate karşı olmadılar . Ama o gün Ayşem o kadar rahat yaptı ki macaronları , bu kadar basitmiydi dedim kendi kendime.Hemen akşamına yaptım ve inanın çok kolay ve çok lezzetli oldular.Sadece iç kremasını yazamadım ,bende o an için dr oetker 'in çikolatalı dolgu kremasını yarım ölçü yaptım ,ama o gün yemek şartıyla , çünkü ertesi güne benim zavallı macaronlarım yumuşamıştı maalesef ,yaptığım krema su salmıştı :(



MALZEMELER




  • 2 oda ısında yumurta akı

  • 5 çorba kaşığı toz şeker

  • 2 kahve fincan pudra şekeri

  • 6 buçuk çorba kaşığı toz badem

YAPILIŞI


Yumurta aklarını ve 5 çorba kaşığı toz şekeri mikser ile , karışım katılaşana kadar, iyice çırpın ,yani çırpma kabını ters çevirince krema haline gelen yumurtalar akmaması gerekiyor.


Pudra şekerini ve toz bademi rondoda biraz öğütün ,ben daha sonra bir de elekten geçirdim.


Bu karışımı çırpılmış yumurtalara ekleyin ve bir spatula ile yavaşça karıştırın.


Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Ben sermeden önce tepsinin bir kaç köşesine çok az katı yağ sürdüm ,sonra kağıdı serdim ,bu işlem kağıdın düzgün durması için.


Fırını 150 derecede önceden ısıtın.


Karışımı,isterseniz gıda boyası ile reklendirebilirsiniz . Dilediğiniz renk sayısına göre kaselere eşit miktarda bölün ve renklendirin.


Karışımı bir krema torbasına doldurun.Tepsiye eşit boyda ,aralarında iki parmak boşluk bırakarak ,karışımdan sıkın ,çok büyük olmamasına dikkat edin.Macaronların sayıları çift olması kerekiyor,sandviç gibi kapatacağımız için.


Sıkma işlemi bittikten sonra tepsiyi bir masanın üzerine sertçe bir iki kez vurun ,bu işlem macaronların şekil alması ve hava kabarcıklarını gidermek için.5 veya 10 dakika dinlendirin ,ben hemen hemen yarım saat dinlendirdim ,maksat üstü kabuk tutsun.Bazı Fransız tariflerinde 12 saat bekletiyorlar ,onlara göre ne kadar beklerse o kadar iyi sonuç alınır.


Tepsiyi fırına koyun ve 10 dakika pişirin ve pişer pişmez fırından alın.Makaronların fazla pişmemesi gerekiyor.


Soğuduktan sonra ,alt kısmına bir miktar krema sürün ve diğer macaron ile kapatın.


NOT:


Macaronlarınızın etrafı ,yani ''etekleri'' mutlaka ''fırfırlanması'' gerekiyor.Bu başarmış olduğunuzu gösteriyor.



AFİYET OLSUN...

0 Responses to "MACARON"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...