Kıymalı Karnabahar Yemeği
Author: LUGAS // Category:Kıymalı Karnabahar Yemeği
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnıbahar
- 250 gr yemeklik kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak (olmasa da olur)
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Karnabahar temizleyin ve parçalara ayırın.Üzerini geçecek kadar su ekleyip ve 1 limonun suyunu ekleyerek bir tencere içerisinde haşlayın.(limon eklenir;çünkü beyaz kalmasını sağlar.)
- Başka bir tencere içerisinde ince ince doğranmış soğanları ekleyin.
- Sıvıyağ eklenip kavurun.Üzerine kıyma ekleyip.güzelce kavurmaya devam edin.
- Kavurulan kıymaların üzerine salçayı ilave edin.Salça kokusu çıkınca haşlanmış karnabaharları ekleyin.
- Hiç karıştırmadan 10 dk daha kavurun.Baharatları ekleyip tuzunu ilave edin.Üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Servis ederken istenirse limon eklenebilir.
- Afiyet olsun..
0 Responses to "Kıymalı Karnabahar Yemeği"
Yorum Gönder