Kıymalı Karnabahar Yemeği

Author: LUGAS // Category:


Kıymalı Karnabahar Yemeği
Malzemeler:

  • 1 adet orta boy karnıbahar
  • 250 gr yemeklik kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak (olmasa da olur)
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
  • Karnabahar temizleyin ve parçalara ayırın.Üzerini geçecek kadar su ekleyip ve 1 limonun suyunu ekleyerek bir tencere içerisinde haşlayın.(limon eklenir;çünkü beyaz kalmasını sağlar.)
  • Başka bir tencere içerisinde ince ince doğranmış soğanları ekleyin.
  • Sıvıyağ eklenip kavurun.Üzerine kıyma ekleyip.güzelce kavurmaya devam edin.
  • Kavurulan kıymaların üzerine salçayı ilave edin.Salça kokusu çıkınca haşlanmış karnabaharları ekleyin.
  • Hiç karıştırmadan 10 dk daha kavurun.Baharatları ekleyip tuzunu ilave edin.Üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Servis ederken istenirse limon eklenebilir.
  • Afiyet olsun..

0 Responses to "Kıymalı Karnabahar Yemeği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...