KUNEFE

Author: LUGAS // Category:

En severek yedigim tatlilardan biridir kunefe. Cok zor oldugunu dusunurdum hep ama hicte dusundugum gibi zor degilmis yapilmasi. Ozellikle ramazan sofralarini susleyecek essiz bir tatli. Denemenizi tavsiye ederim. Leyya'cigim sana itaf olunur, sevdigini biliyorum ya :)


MALZEMELER
500 gr. Tel Kadayif
100 gr. Tereyagi
150 gr. Antep Fistigi
200 gr. Tuzsuz Dil Peyniri veya Mozarella

Serbeti Icin
3 Su Bardagi Seker
3 Su Bardagi Seker
YAPILISI
Serbet icin olan malzemeleri tencereye alip, iyice kaynatin. Koyu kivam alinca, ocaktan alip, iyice sogutun. Kunefe yaparken ic ice gecebilecek iki boy, yuvarlak tepsiye ihtiyaciniz olacak. Kunefeyi yapacaginiz buyuk boy tepsiyi tereyagi ile hafifce yaglayin. Kadayifi elinizle kucuk kucuk parcalayin ve yarisini tepsiye yayin ve uzerine erimis tereyagi gezdirin. Peyniri parcalayip, kadayiflarin uzerine doseyin ve kalin cekilmis antep fistigi serpistirin. Kadayifin kalan yarisini peynir ve fistiklarin uzerine doseyin. Kucuk boy tepsiyi malzemelerin uzerine, tum gucunuzle bastirin. Kadayif iyice ezilmis olacak boylece. Kunefe alttan pisirilmesi gerektigi icin, gazli ocakta, kisik ateste pisirilmesi gerekiyor. Kisik ateste 20 dakika bu sekilde pisirin. Uzerindeki kucuk tepsi yardimiyla kunefeyi ters yuz edip, ust kismini alta getirin ve 10-15 dakikada bu sekilde, kisik ateste pisirin ve ocaktan alin. Sicak kunefenin uzerine, soguk serbeti dokun. Kunefe mutlaka sicak, serbet ise soguk olmalidir. Sicakken dilimleyip, antep fistigi ile uzerini susleyip, sicak olarak servis yapin.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "KUNEFE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...