KREMŞANTİLİ BEYAZ KURABİYE

Author: LUGAS // Category:

Bu güzel kurabiye tarifi arkadaşım Yosunbuka'ya ait ,kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim,harika bir lezzet.Tarifi hemen veriyorum.


MALZEMELER
  • 1 paket margarin (yumuşak) ben 250 gr. tereyağ kullandım
  • 1 poşet toz halinde kremşanti
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı kekun

Arkadaşım ,Sinangil fındık aromalı kek unu kullanmış ,ben sadesini kullandım,normal unda kullanabilirsiniz ,o zaman 1 paket kabartma tozu eklemeniz gerekiyor.

Bütün malzemeleri yoğurun ,buzdolabında 30 dk. dinlendirin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve çevizden biraz daha küçük kurabiyeler yapın,aralıklarla tepsiye dizin.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında beyaz kalcak şekilde pişirin .

Kurabiyeler hala sıcakken yumuşak olurlar ,ama soğudukça sertleşirler.

Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve bir bardak çay ile afiyetle yiyin.

AFİYET OLSUN ....

0 Responses to "KREMŞANTİLİ BEYAZ KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...