Kete (Neffiiisss)

Author: LUGAS // Category:



Malzemeler;

500 ml.Süt

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

Alabildiği kadar un

Hamura sürmek İçin;

100 gr.Margarin Ve Tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

İç Malzemesi;

1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
6-7 yemek kaşığı un
Hazırlanışı;
  • Mayalı hamurumuzu ilk önce hazırlayalım.Süt,şeker,tuz,yumurta ve maya en son un ilave edip yoğuralım.Mayalanması için üzerini nemli bir bezle örtüp dinledirelim.

  • Diğer taraftan arasına sürmek için margarini eritelim ve sıvıyağıda ekleyerek yağ karışımını soğutalım.

  • Daha sonra Bşaka bir tencerede sıvıyağ ve unu kavuralım.Yaklaşık 15 dk.kadar.Ardından şekeri ilave edelim.Ve Karışımı soğutalım.

  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölelim.

  • Hamurları oklava ile 30-40 Cm çapında açalım.

  • İlk 3 tanesi ayrı diğer 3 tanesi ayrı olcak şekilde aralarını yağlayarak üstüste koyalım.(daha önceden soğuttuğumuz yağ ile)

  • 3 katlı hamurlarmızı uzunlamasına yani enine rulo saralım.Ve Kare Kare dilimleyerek 6 parçaya keselim.

  • Diğer 3 lü hamurumuzada aynı işlemi yapalım.Toplam 12 adet ketemiz olucak.

  • Daha sonra kesilen kare hamurları tekrar oklavayla 1 cm kalınlığında açalım.

  • Her açtığımız hamur parçasının içine soğumuş kavurduğumuz unlu karışımdan 1 yemek kaşığı koyalım.

  • Ardından kapattığımız yer alta gelecek şekilde hamurumuzu kapatalım.Ve yağlanmış fırın tepsimize diğerlerinide aynı şekilde yaparak dizelim.

  • Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve yumurta sarısı karışımını sürerek,çatal batırarak şekil verelim.

  • 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

  • Afiyet Olsun..

Aşçı Notu: Özelliği içindeki unun kum kum olmasıdır.Yani kavurduğunuz un kum kum olucak.Yağı fazla gelmicek.Gelirse un eklenir.Kavrulucak un ama çok kararmıyacak.Arzu edilirse Hamur farklı şekildede yapılabilir.Örneğin; hamurdan 12 eşit beze yapılır.40 cm açılır.İçerisi yağlanır.İçerisine un karışımı yayılarak rulo sarılır.Sonra kendi etrafında gül böreği gibi sarılır.Biten uc kenarı altında kalacak şekilde kapatılır.(Annem böyle yapardı)

Deneyeceklere Şimdiden Başarılar :)

0 Responses to "Kete (Neffiiisss)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...