Keçi peyniri sosu ve bulgur salatali kuzu file

Author: LUGAS // Category:

4 kisilik
600 gr kuzu file
1 yemek kasigi margarin
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 su bardagi yogurt
100 g keci peyniri
1 kucuk kirmizi sogan
1 dis sarimsak
15 zeytin tanesi
2 yemek kasigi kekik

Bulgur salatasi
250 gr kiraz domates
1 adet renkli biber
1 demet feslegen
2 dis sarimsak
3 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi balsamik sirke 1,5 su bardagi bulgur

Kuzu fileyi margarinde ic derecesi 60° olana kadar kizart. Yagli bir kagida sar. Peyniri ufala, sogani ve sarimsagi dogra. Zeytinleri dogra ve kekikle beraber yogurda karistir. Tuz ve biberle tatlandir.

Salata icin;

Domatesleri ortadan kes ve biberleri julienne bicimde dogra. Feslegeni ve sarimsaklarida dogra. Daha sonra domates ve biberle beraber yag ve sirke ile karistir. Tuz ve biberle tatlandir. Bulguru pisir. Sebzelerle karistir. Eti ince dilimler halinde dilimle. Yogurt karisimi ve bulgur salatasi ile servis et.

0 Responses to "Keçi peyniri sosu ve bulgur salatali kuzu file"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...