Kahvalti Humuslu Salata, Salçalı Ekmek ve Hamur Kızartmasi

Author: LUGAS // Category:


Ne kadar Güzel!

Çayın rengi ne kadar güzel,
Sabah sabah,
Açık havada!
Hava ne kadar güzel!
Oğlan çocuk ne kadar güzel!
Çay ne kadar güzel!
(Orhan Veli)






Malzemeler:
  • Yaklaşık 2 su bardağı nohut
  • 3-4 yemek kaşığı tahin
  • 1 büyük limon suyu
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • tuz, karabiber,zeytinyağı, sıcak su
Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden sıcak suda bekletilir. Ertesi gün bol suda haşlanır. (son zamanlarda düdüklü tencere kullanmaya başladım, sonuç çok daha iyi oluyor hem de çok daha kısa sürede) Haşlanan nohutlar el blendırı ile iyice ezilir. Çok kuru kalmaması için biraz sıcak su ilave edilir. İçine yukarıdaki tüm malzemeler konularak, karıştırılır. Arzuya göre ince dilimlenen salatalıkların üzerinde, biraz da tatlı kırmızı toz biberler serperek servis yapılır.




Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, tatlı kırmızı toz biber, kekik, nane (kısacası elinize geçen tüm baharatlar.:)
  • Beyaz ekmek dilimleri
Hazırlanışı:
Malzemelerin hepsi birbirine iyice karıştırılır. Resimdeki gibi ekmek dilimlerinin her iyi yüzü de karışıma bulanıp, çok az yağda teflon tavada kızartılır. Az kızartırsanız salçalı sosun bir kısmı tavada kalabilir, çok kızartırsanız da yanabilir. Kızartma süresine dikkat ediniz. Süheyla gibi ekmek dilimlerini ince tutup, sadece dilimlerin bir yüzünü de kızartabilirsiniz.





Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt (ben su kullandım)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un (yumuşak bir hamur elde edinceye kadar)

Hazırlanışı:
Malzemelerin hepsi karıştırılıp, yumuşak bir hamur elde edildikten sonra hamur yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır. Merdaneyle hamur yarım cm kalınlıkta açılır, bardakla yuvarlaklar kesilir. Yuvarlaklar kızgın yağda kızartılıp, sıcak sıcak servis yapılır. Umran ablanın dediği gibi hamurun içi boş olduğundan krem peyniri ya da beyaz peynirli maydanozlu bir harç hazırlayıp içini doldurabilirsiniz. Afiyetle.


Herkese güzel günler dilerim.
Sevgilerle

0 Responses to "Kahvalti Humuslu Salata, Salçalı Ekmek ve Hamur Kızartmasi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...